Ontspanning is weer op voorraad!

Magnesium is Supplement van het Jaar 2023

10-05-2023

NIEUWS – 16 FEBRUARI 2023 – Informatiecentrum Voedingssupplementen en Gezondheid

Magnesium is verkozen tot het supplement van het jaar 2023. Gevolgd door Vitamine D als tweede en Omega-3 op de derde plaats. In een online enquête van het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) kon het publiek de afgelopen weken stemmen op hun favoriete voedingssupplement. Deelnemers konden ook aangeven waarvoor en waarom ze het supplement gebruiken.

Magnesium terecht in de schijnwerpers  

Stemmers geven aan dat ze magnesium voornamelijk gebruiken voor hun spieren, slaap, rust en ontspanning. En dat is begrijpelijk, want de wetenschappelijk onderbouwde gezondheidseffecten van magnesium spelen een belangrijke rol in ons algehele welzijn. Het ondersteunt veel functies in ons lichaam; zoals het behouden van soepele en sterke spieren, de overdracht van zenuwprikkels in onze hersenen en het behoud van sterke botten en tanden. Het mineraal is een echte allrounder. Zo kan magnesium helpen te ontspannen en tegelijkertijd draagt het bij aan extra energie bij vermoeidheid.

IVG woordvoerster Nora French over de uitslag: “Magnesium staat dit jaar terecht in de schijnwerpers! Het mineraal is betrokken bij honderden processen in ons lichaam en onmisbaar voor onze gezondheid. Volgens de nieuwste RIVM Voedselconsumptiepeiling gebruikt inmiddels meer dan de helft van de Nederlanders voedingssupplementen*. Uit onze eigen verkiezing blijkt dat ruim de helft van de stemmers supplementen gebruiken om hun gezondheid te ondersteunen. De rest van de stemmers gebruikt supplementen als aanvulling op voeding, op advies van een professionele hulpverlener of vanwege medicijngebruik. Het is goed om te zien dat Nederlanders bewust met hun gezondheid bezig zijn.

Vitamine D een sterke tweede

In een spannende nek-aan-nekrace met Magnesium haalde Vitamine D, ook bekend als de zon-vitamine, de tweede plaats. De huid kan zelf vitamine D aanmaken onder invloed van zonlicht. Maar niet iedereen in Nederland maakt voldoende vitamine D aan. Daarom adviseert de Gezondheidsraad bepaalde groepen om het hele jaar door vitamine D supplementen te slikken. Ons lichaam heeft vitamine D nodig voor sterke botten en tanden en om de spierkracht op peil te houden. Daarnaast is vitamine D belangrijk voor onze weerstand.

Omega-3 op derde plaats

De essentiële vetzuren omega-3 haalden een wel verdiende derde plaats. De Gezondheidsraad adviseert om minimaal één keer per week vis te eten om voldoende van deze vetzuren binnen te krijgen. Uit de nieuwste RIVM Voedselconsumptiepeiling blijkt echter dat ongeveer 70% van de volwassenen dit niet haalt*. Volgens het Voedingscentrum zijn voedingssupplementen met omega-3 vetzuren een goed alternatief als je niet voldoende vis eet. Logisch dat omega-3 voedingssupplementen, gemaakt van visolie, algenolie of krillolie, populair zijn in Nederland. Omega-3 vetzuren zijn een belangrijke bouwsteen voor onze hersenen en ze dragen bij aan een goede bloeddruk en een normaal vetgehalte in ons bloed.

100% natuurlijke producten

Onze Bestsellers

Wat onze klanten zeggen

Propolis zalf (2)

"Ik smeer Propolis zalf soms op mijn voeten en tenen, want het helpt bij mij tegen mijn hamertenen en daarna voel ik minder pijn."
mevr. H. uit Sliedrecht

Magnesium Ultra capsules

"Ik neem magnesium in voor spierontspanning."
mevr. H. uit Sliedrecht

Glucosamine/MSM met Hyaluronzuur

"Ik ben inmiddels 82 en ik gebruik Glucosamine van Pure Life al 10 jaar. Na gebruik van dit supplement vermindert het gekraak in mijn knieën en het droeg mijns inziens indertijd positief bij na een operatie aan mijn voeten."
Mevr. H. uit Sliedrecht

Aloë Vera sap

"De ervaring van mijn dochter is dat Aloë Vera sap een positieve invloed heeft op haar spijsvertering."
anoniem

Aloë Derma Jelly

"De Aloë Derma Jelly gebruik ik al heel veel jaren en dit werkte vroeger bijvoorbeeld goed bij mijn kinderen bij bulten door het vallen, maar mijn ervaring is ook dat het goed werkt bij verstuikingen of verbranding."    
H.J.vd.B.

jeukplekjes & brandplekjes

"Ik heb zeer goede ervaringen met de Aloë Derma Jelly van Pure life! Als ik de gekoelde gel smeer op muggenplekjes, wespensteken of brandplekjes, kalmeert de plek en voel ik de jeuk of de pijn verdwijnen."
Wil van der Lee

Vitamine C 1500

"De Vitamine C van Pure Life is voor mij echt onmisbaar. Ik neem het standaard elke dag in en ik ervaar een verhoging van mijn algehele weerstand."  
anoniem

Aloë Derma Jelly (2)

"De Aloë Derma Jelly werkt bij mij fantastisch! Ik leg het altijd in de koelkast en gebruik het tegen eczeem, bij verbranding en bij jeuk. Ik merk dat het snel in trekt en dat het niet af geeft. Ik vind dat het niet stinkt en het voelt niet vettig aan."    
anoniem

Propolis

"Propolis is al tientallen jaren standaard bij ons in huis. Vroeger al legde mijn vader de tabletten klaar bij het ontbijt. Tegenwoordig gebruiken we de capsules en soms ook de vloeibare vorm op waterbasis. Voor zowel onze familie als onze dieren wordt propolis ingezet. Ik zou me geen raad weten zonder dit wonder van de natuur."
Yolanda Bes

Propolis Polyfenol Forte capsules

"Ik heb veel baat bij propolis. Ik gebruik het als ik last krijg van verkoudheid, en ook wel bij ontstekingen."      
H.J.v.d.B

Pure Life producten

"Ik verkoop zelf producten van Pure Life door aan anderen binnen ons dorp. De Magnesium ultra capsules springt er echt uit, deze wordt veel gevraagd."    
Lies Weststrate

Glucosamine

"Ik ben nu 89 jaar en heb al jaren plezier van het gebruik van Glucosamine/MSM met Hyaluronzuur." - Anne G.  

Bloedvaten

"Op een gegeven moment, bij de beoordeling van een borst-thermogram, werd zichtbaar dat mijn halsslagaders bijna helemaal waren dicht geslibd. Ik ben toen meteen met een kuur van het supplement Bloedvaten gestart. Na 3 maanden bleek, bij de herhalings-thermogram, dat mijn halsslagaders weer open waren. Voor mij doet dit supplement meer dan een multivitamine. Momenteel gebruik ik nog altijd de onderhoudsdosering."
G. Caneel

Propolis zalf

“Ik ben verbaasd over de krachtige werking van de propolis zalf. Na 2 dagen smeren had ik geen pijn meer van mijn wintertenen en een week later zagen mijn voeten er weer gezond uit!”
Chris van Bruchem