De veelzijdigheid van magnesium.
Magnesium werd vorig jaar niet voor niets door zoveel mensen ingekocht. Magnesium wordt vaak in één adem genoemd met Vitamine D3 en Vitamine B12, als het gaat over wat de meeste mensen tegenwoordig eigenlijk standaard tekort hebben in hun lichaam.
Hoewel het in voeding zit zoals graan, groenten, noten, sojabonen, cacao, en melk- en volkorenproducten blijkt, dat als het puur blijft bij inname van deze voeding alleen, dit toch niet afdoende is. Gelukkig hebben veel mensen dit in de gaten. Want wie wil er niet leven zonder hoofdpijn, duizeligheid, innerlijke onrust, hartinfarcten, misselijkheid, diarree of spierkrampen?
Wist u dat magnesium, behalve dat het een bloeddrukverlagend effect heeft, ook overgevoeligheid voor lawaai en gevoeligheid voor weersveranderingen kan verminderen? Magnesium kan tevens bijdragen aan het reduceren van vroeggeboortes, kan ingezet worden ter bestrijding van nierstenen en kan helpen bij suikerziekte. Met magnesium reageert het weefsel namelijk beter op insuline. Het speelt een rol bij het transport van druivensuiker door het celmembraan en helpt de enzymen bij de koolhydratenstofwisseling in de cel.
Ook zou het het uithoudingsvermogen tijdens sportwedstrijden verbeteren, bevordert het de werking van morfine en zorgt het ervoor dat uw tomatenplantje goed groeit.* Kortom, zo’n veelzijdig, belangrijk product is eigenlijk onmisbaar in uw keukenkast!
*Bron: boek ‘Magnesium, het anti-stress mineraal’, Heinz Scholz