Curcuma Forte

(3 klantbeoordelingen)

Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden

Onze Curcuma supplementen zijn gemaakt van hoogwaardige curcumine extracten, duurzaam geteeld en verwerkt. Ze bevatten krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezonde spijsvertering, het verminderen van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem.
  • Voor het behoud van soepele spieren
  • Ondersteunt de lever
  • Ondersteunt het immuunsysteem

 

 

 

Op voorraad

x 60 tabletten

 22.94 of abonneren en opslaan 15%

Veilig voor vegetariërs

Glutenvrij

Allergeenvrij

Productomschrijving

Wat is Curcuma?

Er zijn meer dan 75 verschillende soorten curcuma planten. Let op: alleen de Curcuma Longa heeft gezondheid bevorderende eigenschappen. Onze curcuma (curcumine), ook wel geelwortel, wordt gemaakt van de wortelstok van de Curcuma Longa. De Curcuma Longa is gelinkt aan de gemberplant en ze versterken elkaars werking. Curcuma Longa groeit vooral in Zuidoost-Azië.

Waar is Curcuma Forte goed voor?

Curcuma Forte is een supplement en biedt op veel vlakken ondersteuning. Het is bij uitstek voor het behoud van soepele gewrichten en voor het behoud van gezond kraakbeen. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de lever en is het goed voor de galfunctie. Het ondersteunt de reinigende werking van de lever en voor het behoud van een normaal/verantwoord cholesterolgehalte. Het ondersteunt het immuunsysteem en het draagt bij tot een normale spijsvertering.

Curcuma van Pure Life

Onze supplementen zijn veganistisch, vrij van kunstmatige toevoegingen en geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en richtlijnen van EFSA en de Keuringsraad.
Kies voor hoogwaardige, duurzame curcuma supplementen en verbeter uw algehele gezondheid vandaag nog!

Lees alles over Curcuma of Kurkuma in ons artikel over de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Kurkuma.

 

Indien u dit wenst, kunt u voor extra informatie over dit product tijdens onze openingstijden ook contact met ons opnemen via het telefoonnummer +31 (0)85 080 5619 

 

 

Ingrediënten

Dit is een voedingssupplement. Ingrediënten per aanbevolen dagdosering (= 2 tabletten): Curcumine extract 500 mg (96%), Curucumine pulver 500 mg, Piper Nigrum extract 8 mg

Chargenummer: 23F07G

 

 

Aanvullende info

Verpakking

Verpakt in speciale, waterdichte, luchtdichte, UV bestendige stazak.

Gebruik

2 keer per dag 1 tablet (1 bij het ontbijt en 1 bij de avondmaaltijd) met ruim water innemen.  Bij het slecht vallen van een maaltijd, na de maaltijd direct 2 tabletten met ruim water innemen. Op kamertemperatuur donker bewaren.

De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen bewaren. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Bijzonderheden

Curcuma kan beter niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap of bij borstvoeding (het kan een stimulerende werking hebben op de baarmoeder). Ook dient Curcuma niet gebruikt te worden bij galweg obstructies, zoals pijnlijke galstenen of  cholestase en mensen met te veel maagzuur of de oogaandoening Macula hebben. Curcuma bevordert namelijk de galafscheiding van cholesterol en galzuur van de lever. Het zet de galblaas aan zich te ontlasten. Daarom wordt Curcuma niet aanbevolen aan mensen die galstenen hebben of hebben gehad.
Vanwege de bloedverdunnende eigenschappen van kurkuma kunnen patiënten die bloedverdunners gebruiken beter geen hoge doseringen curcumine (vanaf 500 mg per dag) nemen.
Vrouwen die met de hormoontherapie tamoxifen aan borstkanker worden behandeld, moeten voorzichtig zijn met het gebruik van het voedingssupplement kurkuma.

Allergenen

Allergeenvrij.

 

Oma's tips

Logo Pure Life
Van Herkingen
Rotterdam

De tips in de rubriek “Oma’s tips” zijn afkomstig van mensen die een bepaald voedingssupplement al meer dan 25 jaar gebruiken. Pure Life is zeer selectief met het plaatsen van tips. Wij hebben “Oma’s tips” niet geverifieerd en kunnen niet instaan voor de juistheid of volledigheid ervan. Gebruik deze tips dan ook altijd op eigen risico.

Rustgevend drankje

Wij gebruiken kurkuma altijd voor een rustgevend drankje: warme melk, honing en een beetje kurkuma. Werkt erg goed in onze familie.

3 beoordelingen voor Curcuma Forte

  1. Rosa

    Ik gebruik curcuma forte bij misselijkheid, dit werkt goed. Hiervan neem ik dan 3 capsules verdeeld over de dag.

  2. Bert huizer

    Had eerst ander merk maar deze bevalt veel beter. Mijn lichaam reageert milder ofzo

  3. D. van den broek

    Volgens mijn niet een heel bekend product, maar ik ben er zeer tevreden over. 5 sterren.

Een beoordeling toevoegen

Disclaimer; Let op: Geen ziektes of klachten in beoordeling zetten. Bij Pure Life houden we ons aan de regels van de KOAG KAG (De Keuringsraad) met betrekking tot gezondheidsproducten. Gezondheidsproducten mogen niet worden aangeprezen als geneesmiddelen. Daarom halen we beoordelingen of fragmenten uit beoordelingen weg die verwijzen naar een ziekte of (pijn)klacht. Wilt u de beoordeling daarom formuleren op basis van algemene werking en tevredenheid?
Een beoordeling toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Curcuma is een belangrijk ingrediënt in zowel kerriepoeder als currygerechten. Kurkuma of Curcuma geeft een gele tint aan zowel het poeder als de gerechten zelf. Kurkuma is een specerij met een subtiele, licht bittere smaak.

Aanbevolen hoeveelheden liggen bij curcuma in poedervorm tussen de 1500 mg en 3000 mg per dag en bij curcuma supplementen tussen de 500 mg en 1500 mg per dag, het best gecombineerd met 15 tot 20 mg piperine (zwarte peper) per dag.

Curcuma moet bij voorkeur ingenomen worden met een "vette" maaltijd. Omdat curcumine wordt opgelost in vet of olie is het raadzaam om curcumine te nemen rond een maaltijd die rijk is aan vetten.

Ja dat is mogelijk. Bel ons voor advies of raadpleeg een arts als u curcuma gaat gebruiken.

Curcuma werkt als een anti-oxidant en ondersteunt het immuunsysteem. Curcuma verbetert de weerstand bij griep en verkoudheid, verbetert het geheugen, helpt de lever gezond te houden en is goed voor de bloedsomloop, de galfunctie en het zenuwstelsel. Het kan helpen bij verschillende ontstekingen, spijsvertereringsklachten, darmproblemen, luchtwegproblemen, Alzheimer, huidaandoeningen en spier- of gewrichtsproblemen.