Honingmelange

(2 klantbeoordelingen)

Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden

Pure Honingmelange is door zijn zeer zachte smaak een populair product als zoetmaker of gewoon voor op het brood. De honing wordt verzameld uit diverse soorten bloemen, waaronder koolzaad, klaver, zonnebloem en allerlei kruiden. Onze honingmelange is rauwe honing wat staat voor 100% puur en onbewerkt, waarbij de oorspronkelijke voedingsstoffen en antioxidanten zoveel mogelijk behouden zijn gebleven.
  • 100% natuurzuivere, gemengde bloemenhoning
  • Zeer zachte smaak
  • Onbewerkt

Op voorraad

x 900 gram

 19.94 of abonneren en opslaan 15%

Veilig voor vegetariërs

Glutenvrij

Allergeenvrij

Productomschrijving

Honingbijen hebben bloemen nodig om hun voedsel te verzamelen. Dit voedsel is nectar en stuifmeel. Ze bewerken de nectar tot honing door hem in te dikken en er waardevolle stoffen aan toe te voegen. Honingbijen produceren enzymen waarmee ze de suikers en de nectar kunnen omzetten in suikers die voor ons lichaam beter opneembaar zijn dan gewone kristalsuiker. Daarnaast levert honing ook stoffen zoals enzymen, vitaminen, mineralen en weerstand verhogende stoffen. Honing wordt al eeuwen lang geprezen om zijn zeer uiteenlopende eigenschappen. Het wordt niet alleen gebruikt als genotmiddel, maar ook als hulp bij lichamelijke ongemakken. Honing is weldadig voor de keel, het beschermt de maagwand en zuivert de huid. Honing bevat minder calorieën dan suiker: per 100 gram gemiddeld 1369 kcal. terwijl suiker per 100 gram 1700 kcal bevat.

Deze honing heeft het EKO-keurmerk wat betekent dat de bijen in natuurgebieden of op land vliegen biologische boeren werkzaam zijn en waar geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Ze vliegen in gebieden waarin binnen een straal van 3 km geen industrie, verkeer of snelwegen voorkomen. De bijen overwinteren op hun eigen honing en ziektes worden alleen op een natuurlijke manier behandeld. De raten en kastdelen worden niet chemisch ontsmet, de honing wordt onderzocht op residuen van antibiotica, pesticiden en zware metalen en de honing komt gegarandeerd niet van planten die genetisch zijn gemodificeerd.

 

Indien u dit wenst, kunt u voor extra informatie over dit product tijdens onze openingstijden ook contact met ons opnemen via het telefoonnummer +31 (0)85 080 5619 

Ingrediënten

100% natuurzuivere gemengde EG- en niet-EG-bloemenhoning.

Chargenummer: 235256.

Aanvullende info

Verpakking

Glazen pot met draaideksel.

Gebruik en bewaaradvies

Naar behoefte.

Om te zorgen dat de aroma’s en bestanddelen lang behouden blijven, dient honing droog, donker en goed afgesloten bewaard te worden. Optimaal is een constante bewaartemperatuur van 15-18°C voor crème honing. Op kamertemperatuur is geen probleem, het zou wel kunnen dat dan het vloeibare gedeelte boven komt drijven. In dat geval kunt u de honing het beste even roeren om te egaliseren.

Bijzonderheden

Honing is niet geschikt voor kinderen onder de leeftijd van 1 jaar. In honing kan namelijk clostridium botulinum zitten. In de darmflora van zuigelingen komt deze bacterie tot groei en wordt giftig, zuigelingenbotulisme kan het gevolg zijn. Als uw kind hieraan lijdt, is het raadzaam om zo snel mogelijk naar een arts te gaan. 

Allergenen

Allergeenvrij.

Oma's tips

Logo Pure Life

De tips in de rubriek “Oma’s tips” zijn afkomstig van mensen die een bepaald voedingssupplement al meer dan 25 jaar gebruiken. Pure Life is zeer selectief met het plaatsen van tips. Wij hebben “Oma’s tips” niet geverifieerd en kunnen niet instaan voor de juistheid of volledigheid ervan. Gebruik deze tips dan ook altijd op eigen risico.

2 beoordelingen voor Honingmelange

  1. Mw. van den Berge

    Wanneer ik last heb van maagpijn dan neem ik wat honing en aloë vera sap, dat brengt mijn maag echt weer tot rust. Heel blij met deze producten

  2. Ans van Dijk

    Heerlijke honing! zacht van smaak. Lekker voor in de thee of op brood. Daarnaast fijn om te gebruiken bij een zere keel.

Een beoordeling toevoegen

Disclaimer; Let op: Geen ziektes of klachten in beoordeling zetten. Bij Pure Life houden we ons aan de regels van de KOAG KAG (De Keuringsraad) met betrekking tot gezondheidsproducten. Gezondheidsproducten mogen niet worden aangeprezen als geneesmiddelen. Daarom halen we beoordelingen of fragmenten uit beoordelingen weg die verwijzen naar een ziekte of (pijn)klacht. Wilt u de beoordeling daarom formuleren op basis van algemene werking en tevredenheid?
Een beoordeling toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze honingmelange is een bloemenhoning en bevat 8 antibacteriële stoffen. Deze honing wordt geproduceerd conform EU richtlijnen en wordt zorgvuldig getest op authenticiteit en kwaliteit.

Rauwe honing, die rechtstreeks uit de bijenkorf komt, is rijk aan voedingsstoffen. Dankzij enzymen die de bijen aan hun honing toevoegen is rauwe honing van nature antibacterieel en antiviraal. Honing heeft een sterk bacterieremmende werking bij de behandeling van wonden. Het kan worden gebruikt ter ondersteuning bij verkoudheid, keelpijn en hoest, om infecties te bestrijden of ter bevordering van de algehele immuniteit.

Honing op brood is natuurlijk een lekkere traktatie. Het bevordert een gezonde spijsvertering in verband met de aanwezige natuurlijke probiotica en is een natuurlijke energiebron, zodat het kan dienen als vervanging van een snack-reep. Vanwege de antibacteriële en ontstekingsremmende werking kan rauwe honing worden gebruikt voor de huid, ter wondgenezing, voor het verbeteren van acne of voor het hydrateren van de huid. Verder kan honing goed helpen bij keel-irritatie of hoest.

Hoewel rauwe honing een goed alternatief is voor geraffineerde suiker, moet het nog steeds met mate worden geconsumeerd. Het heeft een hoog suikergehalte, dus wordt het niet aanbevolen voor diabetici. Voor kinderen onder de 1 jaar wordt het ook afgeraden, vanwege het risico op botulisme.

Hoewel honing geen conserveringsmiddelen bevat, is honing in principe onbeperkt houdbaar. Wel vindt er kristallisatie plaats. Vroeg of laat versuikert alle vloeibare honing, dit is een natuurlijk proces.

Dit zijn hele kleine luchtbelletjes die bij het slingeren van de honing ontstaan. In de pot kunnen deze na verloop van tijd boven komen drijven. Even roeren en de belletjes verdwijnen.

Deze honing is koud geslingerd. Honing kun je niet warm slingeren, want dan smelt ook de was. Honing zit in raten die de bijen van was maken. De raten stopt de imker in een honingslinger. Dit is een soort centrifuge en door het draaien wordt de honing uit de raten geslagen. Deze honingmelange is niet verhit geweest. Het is alleen op bijenkasttemperatuur verwarmd geweest o.a. om het te kunnen zeven.