Calcium

Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden

Calcium bevordert de gezondheid en stevigheid van botten en tanden. Het ondersteunt spieren en zenuwstelsel. Omdat deze organen ook Magnesium vragen hebben we dit toegevoegd aan het supplement. Een krachtige combinatie om botten en spieren gezond te houden.

  • Helpt botten en tanden sterk te houden
  • Met Vitamine D3
  • Met boron voor opname en spiermassa

Op voorraad

x 60 tabletten

 7.92 of abonneren en opslaan 15%

Veilig voor vegetariërs

Veilig in gebruik

Allergeenvrij

Productomschrijving

Calcium is het vervangende supplement voor de Kalkcomplex. Deze calcium is gewonnen uit de schelp van een oester (oesterkalk) en is een zuiver natuurproduct gebaseerd op oesterschelpgranulaten.

Calcium is een mineraal dat vooral zit in melkproducten, groene groente en graanproducten. Je kunt denken aan producten als kaas, volkorenbrood of spinazie. Calcium is belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van je botten en je gebit.

Opname van calcium

Calcium wordt vaak aanbevolen in combinatie met vitamine D. Vitamine D kan de opname van calcium uit de darmen verhogen.  Vitamine D stimuleert namelijk de aanmaak van een transporteiwit in de darmen, waardoor meer calcium wordt opgenomen en de botgezondheid kan worden ondersteund. Daarom wordt aanbevolen om voldoende vitamine D binnen te krijgen bij het gebruik van calciumsupplementen, zodat het lichaam optimaal kan profiteren van de voordelen van calcium.

Botten

Bot is levend weefsel. Het wordt continue opgebouwd en afgebroken. Tot het dertigste jaar is de opbouw groter dan de afbraak, waardoor het bot steviger wordt en groeit. Na het 35ste jaar wordt de afbraak geleidelijk groter dan de opbouw, waardoor de botten minder stevig worden. Dit is op zichzelf niet zo´n probleem als de maximale botmassa is opgebouwd en er dus sprake is van gezonde stevige botten.

Calcium is ook onmisbaar voor jongeren omdat de ‘groei’ veel kalk van het lichaam vraagt. Ook ouderen doen er goed aan om extra calcium te gebruiken. Maar om een goede botaanmaak te bewerkstelligen, zijn er nog meer stoffen nodig.

Sterke combinatie

Pure Life Calcium bevat niet alleen calcium en Vitamine D maar ook magnesium en Boron (Borium). Boron heeft veel voordelen wanneer dit gecombineerd is met Calcium. Het versterkt niet alleen de Calcium opname, maar het bevordert ook de botgezondheid en draagt bij aan de groei en het behoud van spiermassa.

 

Indien u dit wenst, kunt u voor extra informatie over dit product tijdens onze openingstijden ook contact met ons opnemen via het telefoonnummer +31 (0)85 080 5619 

Ingrediënten

Dit is een voedingssupplement. Ingrediënten per aanbevolen dagdosering (=2 tabletten):

Calcium (oesterkalk) 800 mg (RI 100%), magnesium(oxide) 36 mg (RI 9,6%), Boron 2 mg, Vitamine D3 (Cholecalciferol) 5 mcg (RI 100%), vulmiddel:(microkristallijne cellulose). Bindmiddel: (magnesium oxide, natriumcarboxymethylcellulose) Antiklontermiddel: (magnesiumstearaat, natriumtetraboraat, polysorbaat ). Hulpstoffen tablet: (HPMC, bijenwas).

Chargenummer: 23C08N.

Aanvullende info

Verpakking

Verpakt in speciale, waterdichte, luchtdichte, UV bestendige stazak.

Gebruik en bewaaradvies

1 tot 2 keer per dag 1 tablet, tijdens een maaltijd met water innemen. Op kamertemperatuur donker bewaren.
De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen bewaren. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Bijzonderheden

 

Allergenen

Dit product is allergeenvrij

Oma's tips

Logo Pure Life

De tips in de rubriek “Oma’s tips” zijn afkomstig van mensen die een bepaald voedingssupplement al meer dan 25 jaar gebruiken. Pure Life is zeer selectief met het plaatsen van tips. Wij hebben “Oma’s tips” niet geverifieerd en kunnen niet instaan voor de juistheid of volledigheid ervan. Gebruik deze tips dan ook altijd op eigen risico.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Calcium” te beoordelen

Disclaimer; Let op: Geen ziektes of klachten in beoordeling zetten. Bij Pure Life houden we ons aan de regels van de KOAG KAG (De Keuringsraad) met betrekking tot gezondheidsproducten. Gezondheidsproducten mogen niet worden aangeprezen als geneesmiddelen. Daarom halen we beoordelingen of fragmenten uit beoordelingen weg die verwijzen naar een ziekte of (pijn)klacht. Wilt u de beoordeling daarom formuleren op basis van algemene werking en tevredenheid?
Wees de eerste om “Calcium” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Calcium is een mineraal dat vooral zit in melkproducten, groene groente en graanproducten. Je kunt denken aan producten als kaas, volkorenbrood of spinazie. Calcium is belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van je botten en je gebit.

Een licht tekort aan calcium geeft zelden klachten. Je kan last hebben van; tintelingen of een 'voos' gevoel, meestal rond je mond of in je vingers en tenen; spierspasmen rond je mond.Bij een ernstig tekort aan calcium kan je last hebben van; algemene spierspasmen; strottenhoofdkramp, waardoor je eventjes moeilijk kan inademen; ernstige hartritmestoornissen. Deze klachten kunnen zeer ernstig en levensbedreigend zijn.