Magnesium Citraat Vloeibaar

(5 klantbeoordelingen)

Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden

Magnesium is betrokken bij meer dan 600 lichaamsprocessen! Het speelt een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren. Magnesium heeft daarnaast een gunstige invloed op een normaal energieleverend metabolisme.

  • Activeert de natuurlijke energie
  • Gunstig voor een goede geestelijke balans
  • Met zuiver water

Op voorraad

x 250 ml

 18.94 of abonneren en opslaan 15%

Veilig voor vegetariërs

Veilig in gebruik

Allergeenvrij

Productomschrijving

Wat is magnesium?

Magnesium is een belangrijk mineraal dat je lichaam onder andere nodig heeft voor de vorming van bot en spieren. Je lichaam kan zelf geen mineraal aanmaken dus we moeten het uit ons voedsel halen. Magnesium zit in producten als groente, noten, vlees.

Waar is magnesium voor nodig?

Ons lichaam gebruikt magnesium voor het vormen van spieren en botten én zorgt er voor dat spieren goed functioneren. Magnesium helpt bij de overdracht van prikkels in spieren en zenuwbanen. Magnesium helpt de energieproductie. Ook zorgt magnesium dan een groot aantal enzymen goed werken. Deze enzymen zijn stoffen die nodig zijn om bepaalde processen mogelijk te maken.

Door verarming van de landbouwgrond halen we steeds minder magnesium uit ons voedsel. Honderd jaar geleden bevatte bijvoorbeeld een appel met schil ongeveer 29 mg magnesium, in 1963 werd er een waarde vastgesteld van precies 8 mg en op dit moment is het minder dan 5 mg per appel (Bron: Lindlaar, 1914; USDA, 1963 and 1997). Lukt het je niet om elke dag genoeg magnesium binnen te krijgen? Dan kun je magnesium supplementen gebruiken.

Magnesium en Vitamine D3 werken met elkaar samen:

Magnesium is nodig voor de activering en werking van Vitamine D3.

Vitamine D3 zorgt voor een betere opname van Magnesium.

Samenstelling

Er zijn erg veel soorten magnesium op de markt. Welke versie het beste aanslaat verschilt van persoon tot persoon. Magnesium malaat, citraat en tauraat zijn magnesiumverbindingen met een organisch zuur. Deze organische zuren komen van nature ook in ons lichaam voor. Deze magnesiumverbindingen zijn goed opneembaar. Wij raden daarom Magnesium Citraat aan.

Indien u dit wenst, kunt u voor extra informatie over dit product tijdens onze openingstijden ook contact met ons opnemen via het telefoonnummer +31 (0)85 080 5619 

Ingrediënten

Dit is een voedingssupplement. Ingrediënten per aanbevolen dagdosering van 20 ml: 144 mg Magnesium (RI 38%) als snel opneembaar magnesiumcitraat. Ingrediëntendeclaratie: draagstof (gezuiverd water) 18,43 ml, zuurteregelaar (citroenzuur en magnesiumhydroxycarbonaat) en conserveermiddel (kaliumsorbaat).
Chargenummer: 240114.

Aanvullende info

Verpakking

Plastic flacon met verzegelde draaidop.

Gebruik en bewaaradvies

Onderhoudsdosering: 1 keer per dag 1 maatdop van 10 tot 20 ml ‘s ochtends een half uur voor de maaltijd innemen. Eventueel met lauw water.  Gebruik in acute situaties: 1 keer per dag 1 maatdop van 20 tot 40 ml een half uur voor de maaltijd innemen.  Innemen zolang de noodzaak er is.

Even schudden voor gebruik. Op kamertemperatuur donker bewaren.

De aanbevolen dagdosering niet overschrijden. Buiten bereik van jonge kinderen bewaren. Dit product kan niet als substituut voor gevarieerde voeding worden gebruikt. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Bijzonderheden

We krijgen regelmatig vragen over binnen over het “bezinksel” wat u aantreft op de bodem van het flesje. De reden daarvan is dat wij werken met een zogenaamde verzadigde oplossing van magnesium. Dit betekent dat er eigenlijk meer magnesium inzit dan de vloeistof kan oplossen en dat teveel zet zich dan af op de bodem van de flacon. Door te schudden los je het extra wat erin zit op. Door dat “teveel” ben je wel altijd verzekerd van een optimale dosis elementaire magnesium.

Allergenen

Dit product is allergeenvrij

Oma's tips

Logo Pure Life

De tips in de rubriek “Oma’s tips” zijn afkomstig van mensen die een bepaald voedingssupplement al meer dan 25 jaar gebruiken. Pure Life is zeer selectief met het plaatsen van tips. Wij hebben “Oma’s tips” niet geverifieerd en kunnen niet instaan voor de juistheid of volledigheid ervan. Gebruik deze tips dan ook altijd op eigen risico.

5 beoordelingen voor Magnesium Citraat Vloeibaar

  1. M. de Boer

    Wow dit had ik jaren eerder moeten weten. Als ik hoofdpijn voel opkomen neem ik een maatdopje en het helpt mij zo goed!! Heel erg blij mee

  2. H. Bresser

    Geweldig product, gebruik dit al jaren. Ik raad het iedereen aan die regelmatig hoofdpijn heeft.

  3. Mirjam Kloosterman

    Na jarenlange migraine aanvallen heb ik nu een veel rustiger leven. Ik neem standaard magnesium en bij een aanval een acute dosis zoals op het flesje staat. Waarom adviseert de dokter dit niet? Blij om van die medische rommel af te zijn. Ben niet zo van de review maar dit is het meer dan waard.

  4. Gerrard

    Top, altijd even schudden voor gebruik.

  5. Rita

    Gebruik regelmatig als ik hoofdp op voel komen. Mijn moeder heeft er ook baat bij

Een beoordeling toevoegen

Disclaimer; Let op: Geen ziektes of klachten in beoordeling zetten. Bij Pure Life houden we ons aan de regels van de KOAG KAG (De Keuringsraad) met betrekking tot gezondheidsproducten. Gezondheidsproducten mogen niet worden aangeprezen als geneesmiddelen. Daarom halen we beoordelingen of fragmenten uit beoordelingen weg die verwijzen naar een ziekte of (pijn)klacht. Wilt u de beoordeling daarom formuleren op basis van algemene werking en tevredenheid?
Een beoordeling toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Magnesium heeft o.a. een onstpannende werking op het hoofd en de nekspieren. Het zou daarom goed kunnen helpen om bv. migraine-klachten te verlichten. Ook voor andere spieren is magnesium belangrijk, evenals voor het hart, de bloedvaten en onze botten. Magnesium Citraat biedt ondersteuning bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding en ondersteunt het de normale werking van het zenuwstelsel. Magnesium heeft een synergetische werking met calcium en vitamine D3.

Omdat Magnesium Citraat vloeibaar is, wordt dit sneller in het lichaam opgenomen. Ook als u moeite heeft met slikken van capsules of tabletten, kan deze vloeibare vorm een uitkomst bieden. De draagstof van onze Magnesium Citraat is zuiver water.