Vitamine B Complex

Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden

Het Vitamine B Complex bestaat uit een groep van 8 verschillende vitamines. Het is een evenwichtige samenstelling van B-vitamines die elkaars werking versterken en een gunstige bijdrage leveren voor veel verschillende functies in het lichaam, waaronder de stofwisseling.

  • Doordachte samenstelling van 8 B-vitamines
  • Ondersteunt de stofwisseling
  • Gunstige invloed op de darmflora

Op voorraad

x 60 capsules

 18.44 of abonneren en opslaan 15%

Veilig voor vegetariërs

Glutenvrij

Veilig in gebruik

Productomschrijving

Wat is Vitamine B Complex?

Vitamine B Complex bestaat uit 8 verschillende B-vitamines:

Vitamine B1 (Thiamine), B2 (Riboflavine), B3 (Niacinamide), B5 (Pantotheenzuur ), B6 (Pyridoxine), B8 (Biotine), B11 (Foliumzuur) en B12 (Cyanocobalamine) aangevuld met Inositol en Choline, aanverwante voedingsstoffen van de B-familie.

Waar is Vitamine B Complex voor nodig?

Het heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel, gezichtsvermogen, de darmflora, huid en haargroei.

Samenstelling

Thiamine (Vitamine B1) draagt bij tot de normale werking van het hart.

Vitamine B1, Vitamine B3, Vitamine B6 en Vitamine B12 dragen bij tot de normale psychologische functie.

Riboflavine (Vitamine B2) draagt bij tot de instandhouding van normale rode bloedcellen, een normaal gezichtsvermogen en ijzermetabolisme, is goed voor de slijmvliezen en is celbeschermend.

Vitamine B1, Vitamine B2, Vitamine B3, Vitamine B5, Vitamine B6, Vitamine B8 en Vitamine B12 activeren je natuurlijke energie in het lichaam.

Vitamine B1, Vitamine B3, Vitamine B6, Vitamine B8 en Vitamine B12 dragen bij aan het functioneren van het geheugen.

Vitamine B1, Vitamine B2, Vitamine B3, Vitamine B6, Vitamine B8 en Vitamine B12 spelen een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen.

Vitamine B2, Vitamine B3, Vitamine B5, Vitamine B6 en Vitamine B12 helpen om vermoeidheid en moeheid te verminderen.

Vitamine B3 en Vitamine B8 helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit, is goed voor de slijmvliezen.

Pantotheenzuur (Vitamine B5) helpt bij geestelijke inspanning/druk en draagt bij tot een normale synthese en een normaal metabolisme van steroïdehormonen, vitamine D en sommige neurotransmitters.

Vitamine B6 en Vitamine B12 dragen bij tot een normale vorming van rode bloedcellen en hebben een rol in productie en afbraak van homocysteïne

Vitamine B6 draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit, tot de normale werking van het immuunsysteem, heeft een gunstige invloed op de productie en verbranding van eiwitten en koolhydraten en is goed voor eiwitstofwisseling/productie.

Vitamine B8 draagt bij aan een normale haargroei en houdt je haren sterk.

Vitamine B12 draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

 

Indien u dit wenst, kunt u voor extra informatie over dit product tijdens onze openingstijden ook contact met ons opnemen via het telefoonnummer +31 (0)85 080 5619 

Ingrediënten

Dit is een voedingssupplement. Ingrediënten per aanbevolen dagdosering (=1 capsule):
vulstof (microkristallijne cellulose 97,20 mg), panthoteenzuur 50,38 mg (als vitamine B5 RI 840%) vitamine B1 50,05 mg (als thiamine RI 4550%), vitamine B2 50 mg (als riboflavine RI 3571%), niacinamide 50 mg (als vitamine B3 RI 313%), inositol 50 mg, choline 49,97 mg, vitamine B6 19,87 mg (als pyridoxine RI 1419%), antiklontermiddelen (silicium dioxide 16 mg en magnesium stearaat 11 mg). biotine 50 µg (RI 100%), foliumzuur 50 µg (RI 25%), vitamine B12 50 µg (als cyanocobalamine RI 2000%).
Chargenummer: 220309.

Aanvullende info

Verpakking

Verpakt in speciale waterdichte, luchtdichte, UV bestendige stazak.

Gebruik en bewaaradvies

1 tot 2 keer per 1 capsule voor de maaltijd met water innemen.

De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Op kamertemperatuur donker bewaren.
Buiten bereik van jonge kinderen bewaren.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Bijzonderheden

Allergenen

Dit product bevat soja.

Oma's tips

Logo Pure Life

De tips in de rubriek “Oma’s tips” zijn afkomstig van mensen die een bepaald voedingssupplement al meer dan 25 jaar gebruiken. Pure Life is zeer selectief met het plaatsen van tips. Wij hebben “Oma’s tips” niet geverifieerd en kunnen niet instaan voor de juistheid of volledigheid ervan. Gebruik deze tips dan ook altijd op eigen risico.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitamine B Complex” te beoordelen

Disclaimer; Let op: Geen ziektes of klachten in beoordeling zetten. Bij Pure Life houden we ons aan de regels van de KOAG KAG (De Keuringsraad) met betrekking tot gezondheidsproducten. Gezondheidsproducten mogen niet worden aangeprezen als geneesmiddelen. Daarom halen we beoordelingen of fragmenten uit beoordelingen weg die verwijzen naar een ziekte of (pijn)klacht. Wilt u de beoordeling daarom formuleren op basis van algemene werking en tevredenheid?
Wees de eerste om “Vitamine B Complex” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn 8 verschillende B-vitaminen: Vitamine B1 (Thiamine), Vitamine B2 (Riboflavine), Vitamine B3 (bv. Niacinamide), Vitamine B5 (Pantotheenzuur), Vitamine B6 (bv. Pyridoxaal-5-Fosfaat), Vitamine B8 (Biotine), Vitamine B9 of B11 (Foliumzuur) en Vitamine B12 (bv. Cyanocobalamine). Alle B-vitaminen zijn wateroplosbaar. Omdat het lichaam wateroplosbare vitaminen niet goed op kan slaan, wordt een teveel aan B-vitaminen uitgescheiden via de urine. Deze B-vitaminen zorgen voor het omzetten van voedingsstoffen naar energie. Voorheen waren er nog Vitamine B4 en B7, nu vooral bekend als resp. Choline en Inositol. Vroeger werden ze gezien als een B-vitamine, maar eigenlijk hebben ze meer een ondersteunende rol in het proces van de energievorming.

Alleen Vitamine B3 kan in zeer kleine hoeveelheden in het lichaam aangemaakt worden, maar eigenlijk zouden we onze B-vitaminen uit onze voeding moeten kunnen halen. In zaden en noten, aardappelen, groente, vlees en melk zit vooral Vitamine B1. In lever, lijnzaad, amandelen, kaas, eieren, champignons zit vooral Vitamine B2. Vitamine B3 zit vooral in vlees, zoals kip en kalkoen, vis, zoals zalm en tonijn, lever, pinda's en chia-zaad. Vitamine B5 kunnen we vinden in producten als zonnebloempitten, paddenstoelen, lever, kaas, linzen, rundvlees, eieren, boekweit en avocado. Vitamine B6 zit in zonnebloempitten, pistachenoten, zilvervliesrijst, kalkoen, lever en vis. Biotine zit in lever, eieren en melkproducten, maar ook in noten en pinda's. Foliumzuur zit in lever, groene bladgroenten, spruitjes, broccoli en quinoa en Vitamine B12 zit vooral in lever, zeewier, mosselen, vis en melkproducten.

De B-vitaminen en hun verschillende werking:B1: Helpt bij de omzetting van koolhydraten in energie; is essentieel voor de zenuwfunctie B2: Ondersteunt de energieproductie en celgroei; belangrijk voor de ogen en een gezonde huid B3: Speelt een rol bij energieproductie en DNA-reparatie; helpt bij de spijsvertering en ondersteunt het zenuwstelsel B5: Belangrijk voor vetzuurmetabolisme en hormoonsynthese B6: Nodig voor eiwitmetabolisme, neurotransmitterproductie en immuunsysteem B8: Ondersteunt koolhydraat- en vetmetabolisme; essentieel voor gezonde huid, haar en nagels B11: (Foliumzuur) Nodig voor DNA-synthese en celgroei; belangrijk tijdens zwangerschap voor foetale ontwikkeling B12: Essentieel voor rode bloedcelvorming, neurologische functie en DNA-synthese